Com assignar estudiants a grups a partir d’un fitxer

Els passos a seguir son:

1. CREAR ELS GRUPS BUITS A L’AULA I L’AGRUPAMENT QUE ELS CONTÉ
  2. PREPARAR EL FITXER AMB LA INFORMACIÓ DELS GRUPS
  3. ASSIGNACIÓ DE L’ALUMNAT ALS GRUPS (PUJAR EL FITXER A L’AULA)

1. CREACIÓ DELS GRUPS BUITS I DE L’AGRUPAMENT

Haureu de crear prèviament el nombre de grups (buits) que necessiteu i englobar-los en un agrupament:

2. PREPARACIÓ DEL FITXER AMB LA INFORMACIÓ DELS GRUPS

Prepareu el fitxer que servirà per fer la càrrega massiva. Aquest fitxer haurà de tenir l’extensió “.csvseparat per ;.

El fitxer ha de tenir 4 camps, cadascun dels quals serà una columna:

• primer camp – NOM de l’estudiant,
  • segon camp – COGNOMS,
  • tercer camp – NIU i
  • quart camp – NOM DEL GRUP (i que heu creat prèviament buit a l’aula).

excel

NOTA. La informació de les tres primeres columnes la podeu obtenir accedint a Sigma i fent una descàrrega o exportació de les llistes de l’alumnat.

Finalment, des de l’excel, anomeneu i deseu el document amb format CSV (delimitat per comes) (*.csv).

excel1

3. ASSIGNACIÓ DE L’ALUMNAT ALS GRUPS (PUJAR EL FITXER A L’AULA)
  • A l’aula, activeu-hi l’edició i feu clic al botó + Afegeix una activitat o un recurs, de la secció corresponent.

Afegir una activitat o un recurs

• Seleccioneu l’activitat Tria de grup.

Afegir activitat tria de grup

• Ompliu únicament el camp obligatori Nom.
  • A la secció General, cerqueu Agrupament des d’on es triarà un grup per indicar l’agrupament al que pertanyen els grups que heu creat.

Selector de l'agrupament

• Deseu-ne els canvis.

Botó per desar els canvis

IMPORTANT. Oculteu l’activitat, ja que no l’ha de veure l’alumnat – només us ha de servir per pujar informació a l’aula.

• Feu clic sobre el nom de l’activitat que acabeu de crear.

Exemple d'activitat Tria de grup

• Feu clic sobre Tria un fitxer, per seleccionar el fitxer .csv que conté les dades dels alumnes. Un cop pujat, feu clic a Importa.

Text de l'activitat Tria de grup

Cada estudiant quedarà automàticament inscrit al grup assignat.