Els passos a seguir son:

1. CREAR ELS GRUPS BUITS A L’AULA
  2. PREPARAR EL FITXER AMB LA INFORMACIÓ DELS GRUPS
  3. PUJAR EL FITXER A L’AULA
1. CREACIÓ DELS GRUPS BUITS

Haureu de crear prèviament el nombre de grups (buits) que necessiteu:

2. PREPARACIÓ DEL FITXER AMB LA INFORMACIÓ DELS GRUPS

Prepareu el fitxer que servirà per fer la càrrega massiva. Aquest fitxer haurà de tenir l’extensió “.csvseparat per ;.

El fitxer hade tenir 3 camps, cadascun dels quals serà una columna:

• primer camp – NOM de l’estudiant,
  • segon camp – COGNOMS,
  • tercer camp – NIU i
  • quart camp – NOM DEL GRUP (i que heu creat prèviament buit a l’aula).

excel

NOTA: la informació de les tres primeres columnes les podeu obtenir accedint a Sigma i fent una descàrrega o exportació de les llistes de l’alumnat.

Finalment, des de l’excel, anomeneu i deseu el document amb format CSV (delimitat per comes) (*.csv).

excel1

3. PUJAR EL FITXER A L’AULA
  • A l’aula, feu clic sobre el botó Activa edició.

botó per activar l'edició a l'aula

• Feu clic sobre el botó Afegeix una activitat o un recurs, de la secció corresponent.

Botó per afegir una activitat o recurs

• Seleccioneu l’activitat Tria de grup.

Icona de l'activitat Tria de grup

• Ompliu únicament el camp obligatori Nom.
  • Trieu l’agrupament alque pertanyen els grups creats a Agrupament des d’on es triarà un grup.

Selector de l'agrupament

• Deseu-ne els canvis

IMPORTANT. Oculteu l’activitat, ja que no l’ha de veure l’alumnat – només us ha de servir per pujar informació a l’aula.

• Feu clic sobre el nom de l’activitat.

Activitat de tria de grup oculta

• Feu clic sobre Tria un fitxer, per seleccionar el fitxer .csv que conté les dades dels alumnes. Un cop pujat, feu clic a Importa.

Text de l'activitat Tria de grup

Cada estudiant quedarà automàticament inscrit al grup assignat.