UAB Logotip del Campus Virtual

Què són els grups i els agrupaments?

QUÈ SÓN ELS GRUPS?

Per defecte, la vostra aula moodle conté els grups d’estudiants “oficials” amb els que s’ha creat. Normalment són grups Sigma i/o TCS. Per consultar-los,

  • Des de la pàgina principal de l’aula accediu a persones Participants.

Accés a la gestió de grups dins l'aula Moodle

 

  • Desplegueu el menú Usuaris inscrits i seleccioneu Grups.

Accedir a la gestió dels grups i agrupaments de l'aula

 

  • Des d’aquí veureu el llistat de grups i les persones que conté. Si aquest llistat no està actualitzat consulteu la següent informació.

Visualització de les persones integrants d'un grup i diferents accions associades

 

 

CREACIÓ DE GRUPS

D’altra banda, també podeu crear de forma manual d’altres grups (subgrups) que s’afegiran a aquest llistat. Per fer-ho, podeu consultar aquesta entrada.

 

USOS DELS GRUPS

Tant si els grups venen per defecte, com si els creeu manualment, podeu utilitzar-los per crear, per exemple, lliuraments de treballs adreçats a determinats grups, enviar missatges o bé, restringir la visibilitat d’informació també a determinats grups.

 

QUÈ SÓN ELS AGRUPAMENTS?

Un agrupament és un conjunt de grups i, un cop creat, es pot treballar amb ell de la mateixa forma com si sigués un grup: lliuraments de treball, restringir la visibilitat d’informació,…

IMPORTANT. Si voleu treballar amb un conjunt de grups de l’aula (per exemple, per realitzar lliuraments grupals o restringir l’accés a activitats, recursos o seccions de l’aula, necessiteu crear un agrupament que englobi aquells grups.

 

Per veure els agrupaments que té l’aula accediu a persones Participants, desplegueu-ne el menú i seleecioneu Agrupaments.

Accedir a la gestió dels grups i agrupaments de l'aula

Per defecte sempre apareix l’agrupament “AGR_MOXXXX“, que és el que conté tots els grups que venen per defecte amb l’aula.

IMPORTANT. Si elimineu aquest agrupament, us tornarà a aparèixer al dia següent. És millor que l’ignoreu.

Accés als agrupaments de l'aula

 

CREACIÓ D’UN AGRUPAMENT

Consulteu l’entrada Com crear un agrupament.

To top