Configurar una restricció d’accés a una secció de l’aula implica que només l’alumnat que compleixi la restricció (o conjunts de restriccions) configurada la podrà visualitzar i accedir-hi.
A l’aula virtual podeu configurar la visibilitat i accés a una secció en base a diferents criteris. Podeu restringir-hi l’accés per:
- Compleció de l’activitat – si a l’aula hi ha alguna activitat o recurs configurada amb criteris de compleció (finalització), requereix que l’estudiant completi (o no completi) una altra activitat/recurs primer.
- Data – impedeix l’accés fins a una data i hora especificades, o a partir d’una data i hora especificades.
- Qualificació – requereix que l’estudiant assoleixi una qualificació especificada.
- Grup – permet l’accés només a l’alumnat que pertany a un grup o més grups especificats.
- Agrupament – permet l’accés només a l’alumnat que pertany a un dels grups que formen part d’un agrupament especificat.
- Perfil de l’usuari – controla l’accés basat en camps del perfil de l’estudiant.
També podeu configurar-hi un Conjunt de restriccions.
Per fer-ho:
- Activeu l’edició de l’aula.
- Feu clic als tres punts a la dreta de la secció i després a Edita la secció per veure’n la configuració.

- Accediu a la secció Restriccions d’accés i feu clic al botó Afegeix una restricció… per veure’n les opcions.

- Escolliu el tipus de restricció que més us convingui.

NOTA: podeu seleccionar-ne més d’una opció.
- feu clic al botó Desa els canvis per aplicar la restricció (o restriccions).