Configurar una restricció d’accés a una activitat o recurs de l’aula implica que només l’alumnat que compleixi aquesta restricció (o conjunts de restriccions) podrà visualitzar-la i accedir-hi.
A l’aula virtual podeu configurar la visibilitat i accés a una activitat o recurs en base a diferents criteris. Podeu restringir-hi l’accés per:
- Compleció de l’activitat – si a l’aula hi ha alguna activitat o recurs configurada amb criteris de compleció (finalització), requereix que l’estudiant completi (o no completi) una altra activitat/recurs primer.
- Data – impedeix l’accés fins a una data i hora especificades, o a partir d’una data i hora especificades.
- Qualificació – requereix que l’estudiant assoleixi una qualificació especificada.
- Grup – permet l’accés només a l’alumnat que pertany a un grup o més grups especificats.
- Agrupament – permet l’accés només a l’alumnat que pertany a un dels grups que formen part d’un agrupament especificat.
- Perfil de l’usuari – controla l’accés basat en camps del perfil de l’estudiant.
També podeu configurar-hi un Conjunt de restriccions.
Per fer-ho:
- Accediu a l’edició dels paràmetres de l’activitat o del recurs,
- bé des de l’aula (Com editar ràpidament des de l’aula la configuració d’una activitat o recurs),
- bé accedint a l’activitat o recurs i fent clic a la pestanya Paràmetres.
- Accediu a la secció Restriccions d’accés i feu clic al botó Afegeix una restricció… per veure’n les opcions.

- Escolliu el tipus de restricció que més us convingui.

NOTA: podeu seleccionar-ne més d’una.
- feu clic al botó Desa els canvis i torna al curs per aplicar la restricció (o restriccions).