Com traspassar material d’una aula Moodle d’un curs dos anys anterior al nou curs acadèmic

A continuació s’explica com traspassar el contingut d’una aula del curs 2021-22 a una aula del curs 2023-24. Però també es pot fer servir el mateix procediment per qualsevol aula de qualsevol any acadèmic accessible (2022-23).

En primer lloc heu de disposar d’una aula virtual (buida) al nou curs 2023-2024. Podeu fer-ho seguint les instruccions.

Per traspassar-ne el material:

• Identifiqueu-vos al Campus Virtual (https://cv.uab.cat).
  • Accediu a Curs acadèmic anterior (21-22).

Enllaç del curs acadèmic anterior 2022-23

• Feu clic sobre l’aula Moodle corresponent.

• Feu clic al menú desplegable de la rodeta (situat a la cantonada superior dreta) > Còpia de seguretat.
    Enllaç còpia de seguretat
  • Feu clic sobre el botó Salta al pas final, situat al final de tot de la pàgina. Depenent del volum de material, pot ser un procés lent.

• Finalment feu clic sobre el botó Continua.

• Descarregueu-vos al vostre ordinador el fitxer .mbz generat, fent clic sobre l’enllaç Baixa.

• Ara heu d’accedir a l’aula destí del curs 2023-2024, des del Campus Virtual, fent clic a Nou curs acadèmic (23-24). Si l’heu perdut, torneu a accedir a https://cv.uab.cat

Enllaç al nou curs acadèmic 2023-24 (Juliol-Agost)

• Feu clic sobre l’aula Moodle destí corresponent.

• Des de la pàgina principal del curs feu clic a l’opció Més del menú de navegació i cerqueu l’opció Reutilització del curs. Accediu-hi.
    Enllaç per reutilitzar el curs

• A l’esquerra, sobre Importa, feu-hi clic per desplegar-ne les opcions. Escolliu Restaura.

Enllaç per restaurar una còpia de l'aula Moodle

• Carregueu el fitxer .mbz que heu generat anteriorment, fent clic sobre el botó Tria un fitxer, o bé, arrossegant-lo directament sobre la finestra.
    Formulari per restaurar una còpia

• Un cop carregat, feu clic sobre el botó Restaura. Si la còpia de seguretat (fitxer .mbz) ocupés més de 300Mb, contacteu amb el CAS (cas@uab.cat).

• A continuació es carregarà una pàgina extensa. Com que les opcions seleccionades per defecte ja són correctes, aneu directament al final de la pàgina i feu clic sobre el botó Continua.

• A continuació feu clic sobre el botó Continua de la secció Restaura sobre aquest curs. Deixeu marcada per defecte l’opció Combina la còpia de seguretat amb aquest curs.

opció per combinar la còpia de seguretat amb el curs

• Al següent pas (Configuració) feu clic sobre el botó Següent sense modificar cap opció.
  • Al següent pas (Esquema) torneu a fer clic sobre el botó Següent sense modificar cap opció.
  • Al següent pas (Revisa) feu clic sobre el botó Inicia la restauració (situat al final de la pàgina).
  • Al següent pas (Processa) feu clic sobre el botó Continua. Ignoreu el missatge d’avís que apareix en vermell. Depenent del volum de material, pot ser un procés lent. Us apareixerà una barra de progrés.
    Continua
  • Feu clic sobre el botó Continua per finalitzar el procés.

procés de restauració completat