A continuació s’explica com traspassar el contingut d’una aula del curs 2020-21 a una aula del curs 2022-23. Però també es pot fer servir el mateix procediment per qualsevol aula de qualsevol any acadèmic accessible (2021-22).

En primer lloc heu de crear l’aula moodle (buida) al nou curs 2022-2023 seguint les instruccions.

Abans de procedir amb el traspàs, és important assegurar-se que l’aula destí té la mateixa estructura que l’aula origen. És a dir, que coincideixin amb el format (per temes, per setmanes,…) i també amb el número d’ítems (setmanes/temes) a mostrar. Aquestes opcions són accessibles des del menú “Edita paràmetres” de l’aula.
En cas de no coincidir l’estructura, el material s’importarà igualment però apareixerà desendreçat a l’aula destí.

• Identifiqueu-vos al Campus Virtual (https://cv.uab.cat).
  • Accediu a Curs acadèmic anterior (20-21).
    Enllaços als diferents cursos acadèmics a Campus
  • Feu clic sobre l’aula Moodle corresponent.

Exemple d'aula del curs 20-21

• Feu clic al menú desplegable de la rodeta (situat a la cantonada superior dreta) > Còpia de seguretat.
    Enllaç còpia de seguretat
  • Feu clic sobre el botó Salta al pas final, situat al final de tot de la pàgina. Depenent del volum de material, pot ser un procés lent.

• Finalment feu clic sobre el botó Continua.
  • Descarregueu-vos al vostre ordinador el fitxer .mbz generat, fent clic sobre l’enllaç Baixa.

• Ara heu d’accedir a l’aula destí del curs 2022-2023, des del Campus Virtual, fent clic a Nou curs acadèmic (22-23). Si l’heu perdut, torneu a accedir a https://cv.uab.cat

Enllaç al curs acadèmic 22-23

• Feu clic sobre l’aula Moodle destí corresponent.
  • Feu clic sobre el menú desplegable de la rodeta (situat a la part superior dreta) i després sobre l’enllaç Restaura.
    Enllaç restaurar aula

• Carregueu el fitxer .mbz que heu generat anteriorment, fent clic sobre el botó Tria un fitxer, o bé, arrossegant-lo directament sobre la finestra.

• Un cop carregat, feu clic sobre el botó Restaura. Si la còpia de seguretat (fitxer .mbz) ocupés més de 300Mb, contacteu amb el CAS (cas@uab.cat).
  • A continuació es carregarà una pàgina extensa. Com que les opcions seleccionades per defecte ja són correctes, aneu directament al final de la pàgina i feu clic sobre el botó Continua.
  • A continuació feu clic sobre el botó Continua de la secció Restaura sobre aquest curs. Deixeu marcada per defecte l’opció Combina la còpia de seguretat amb aquest curs.

• Al següent pas (Configuració) feu clic sobre el botó Següent sense modificar cap opció.
  • Al següent pas (Esquema) torneu a fer clic sobre el botó Següent sense modificar cap opció.
  • Al següent pas (Revisa) feu clic sobre el botó Inicia la restauració (situat al final de la pàgina).
  • Al següent pas (Processa) feu clic sobre el botó Continua. Ignoreu el missatge d’avís que apareix en vermell. Depenent del volum de material, pot ser un procés lent. Us apareixerà una barra de progrés.
  • Feu clic sobre el botó Continua per finalitzar el procés.